De jury wordt dit jaar voorgezeten door Dolly Bellefleur en bestaat verder uit: Dounia Jari, Wielie Elhorst, Dinah de Riquet-Bons, Marten Bos, Rocco Piers, Tirza de Fockert.

Juryvoorzitter Dolly Bellefleur

Dolly Bellefleur is het alter ego van cabaretier en tekstdichter Ruud Douma. Als boegbeeld van de LHBT+ beweging vraagt Dolly al 30 jaar op haar geheel eigen wijze aandacht voor mensenrechten in het algemeen, en de acceptatie van LHBT+ in het bijzonder. Voor haar tomeloze inzet voor de emancipatiestrijd van LHBT+ werd zij in 2012 verkozen tot Roze Lieverdje en mocht ze in 2014 uit handen van Eberhard van der Laan de Andreaspenning van de stad Amsterdam ontvangen.

Dolly Bellefleur Juryvoorzitter Rozelieverdje 2020
Fotograaf: Piek

Dounia Jari

Dounia Jari is medeoprichter van stichting Maruf, een kenniscentrum voor en door queer moslims. Maruf ondersteunt queer moslims bij hun zelfacceptatie door kennis en tools aan te reiken. In 2018 won Maruf het Roze Lieverdje. Dounia tevens freelance journalist en presentator. Ook werkt ze als trainer bij anti-discriminatiebureau Radar en als artiestenmanager van Amartey.

Dounia Jari

Dinah de Riquet-Bons

Dinah de Riquet-Bons is activiste en strateeg voor mensen met HIV, sekswerkersen LHBIQ en trans personen. Ze zet zich in het bijzonder in voor de biculturele gemeenschap in Nederland, Frankrijk en de Europese Unie. De laatste jaren heeft ze binnen diverse EU commissies en het LHBTIQ netwerk van de Raad van Europa de emancipatie van biculturele LHBTIQ+-ers op de kaart te zetten.

Dinah de Riquet-Bons

Wielie Elhorst

Wielie Elhorst is predikant  (Protestantse Kerk in Nederland) in de Wilhelminakerk in Bussum en (vervangend) in de Oranjekerk in Amsterdam. Hij is namens de Protestantse Kerk Amsterdam ook LHBTI+-predikant. Sinds 2008 organiseert Wielie met een team de Pride Kerkdienst, de Pink Christmas Kerkdienst en de IDAHOBIT-wake. Naast zijn werk in Amsterdam zet Wielie zich op vrijwillige basis in voor het Europees Forum van christelijke LHBT-groepen.

Wielie Elhorst
Fotograaf: Sandra Haverman

Marten Bos

Marten Bos is initiatiefnemer van de organisatie ‘Alle Kleuren Oost’ en betrokken bij diverse (bi-culturele) LHBT organisaties en initiatieven en bij algemene Migranten (Marokkanen)- en Vluchtelingenorganisaties. Ook is hij sls vrijwilliger actief (geweest) bij o.a. COC Amsterdam (Oost) en de start van ‘Strange Fruit’. In het dagelijks leven is Marten werkzaam als zelfstandig trainer, coach, supervisor, adviseur, spreker en verbinder: ‘De Kracht van het Verschil’.

Marten Bos

Rocco Piers

Rocco Piers is als bestuurslid actief binnen RozeLinks. Hij richt zich daar onder andere op de politieke kant en contacten met buitenlandse LHBTI-organisaties, zoals de organisatoren van Istanbulpride. Daarnaast is hij stadsdeelbestuurder in Amsterdam-Zuid.

Rocco Piers

Tirza de Fockert

Tirza de Fockert is gemeenteraadslid voor GroenLinks in Amsterdam. Ze zet zich daar onder meer in voor gendergelijkheid, vluchtelingen en de emancipatie en acceptatie van LHBTQI+ers in Amsterdam. Daarnaast voert ze geregeld actie voor LHBTIQ+-asielzoekers. In 2018 was ze juryvoorzitter van het Roze Lieverdje.

Tirza de Fockert