Roze Lieverdje Gala 2022

Op Valentijnsdag, 14 februari, reikt GroenLinks Amsterdam voor de negende keer het Roze Lieverdje uit. De bekendmaking zal die dag plaatsvinden tijdens het Roze Lieverdje Gala in de Melkweg, gepresenteerd door Lady Galore.

De jury, onder voorzitterschap van Glenn Helberg en verder bestaande uit Thorn de Vries, Nicolaas Veul, Döne Fil, Dounia Jari, Alejandra Ortiz, Pete Wu, Naomie Pieter en Tirza de Fockert, selecteerde vijf genomineerden uit de door Amsterdammers voorgedragen kandidaten.

Een online publieksstemming (heb jij al gestemd?) en jurystemming bepalen uiteindelijk gezamenlijk wie het Roze Lieverdje 2022 wordt. Eerdere winnaars van de prijs waren activist Naomie Pieter, politieagent Ellie Lust, cabaretière Dolly Bellefleur en dragqueen Lady Galore.

In verband met de maatregelen vanuit de Rijksoverheid vindt dit evenement in aangepaste vorm plaats op 1,5 meter afstand en daarom hebben we helaas een beperkte capaciteit. Het is dus belangrijk om een ticket te bestellen. Doe dat snel, want op=op. Bestel je kaartjes via deze link of in het bestelformulier hieronder 👇

Naast een maximaal aantal bezoekers gelden de basisregels, is het dragen van een mondkapje verplicht en vragen we bij binnenkomst om een Coronatoegangsbewijs.