Winnaar 2024
The House of Bodega

Terug naar het archief

The House of Bodega in Amsterdam is niet alleen een stralend middelpunt in de ballroom scene, maar ook een bastion van steun en empowerment voor de queer gemeenschap. Hun toewijding strekt zich uit tot het organiseren van inspirerende workshops voor queer jongeren, waarbij de nadruk niet alleen ligt op dans en Kiki’s, maar vooral op het versterken van de jonge ballroom community. Met “The Bodega University” creëren ze een ruimte waar onderwerpen zoals seksuele gezondheid, stigma’s, verslaving en dakloosheid onder jongeren besproken worden, allemaal gefaciliteerd door warme interactie, smakelijk eten, en doordachte panelgesprekken.

Deze inzet, voornamelijk gedreven door vrijwilligerswerk en een diepe passie voor de queer community, verdient lof, met speciale erkenning voor Khareem Wielingen, de Father of the Dutch House of Bodega. Zijn onvermoeibare inspanningen, naast zijn baan in de jeugdzorg, zijn een lichtend voorbeeld van toewijding en zorg.

Bovendien, als internationaal huis met een Nederlandse familie, onderscheidt Bodega zich door haar unieke multiculturele karakter. Hun samenwerking met Trans United Europe op het gebied van community care is opmerkelijk. Ze bieden een scala aan diensten, variërend van sekswerk outreach, juridische ondersteuning tot maatschappelijk werk, en spelen een cruciale rol in het ondersteunen van de meest kwetsbare leden binnen de LHBTIQ+ gemeenschap. Door deze inzet fungeert het House of Bodega als een essentiële schakel, die individuen verbindt met de broodnodige zorg en ondersteuning in de Europese LHBTIQ+ gemeenschap.

Deze bonte samensmelting van cultuur, zorg en empowerment maakt het House of Bodega tot een essentieel onderdeel van de queer BPOIC gemeenschap in Amsterdam en daarbuiten, een plaats waar diversiteit wordt gevierd en iedereen welkom is. De jury nomineert The House of Bodega van harte voor het Roze Lieverdje 2024.

Belangrijk: Je ontvangt een e-mail met een validatie link. Pas wanneer je op deze link klikt, is je stem geldig. Je mag maar op één genomineerde stemmen. We gebruiken je e-mailadres om je stem te valideren. Let op! Sommige e-mail programma's geven de melding "Verdachte link" wanneer je op de link in dit e-mailbericht klikt. Deze melding mag genegeerd worden.
Bedankt voor het uitbrengen van je stem. Wij hebben een e-mail met een validatie link gestuurd naar het opgegeven e-mailadres. Deze is link is 1 uur geldig. Pas wanneer je deze link aangeklikt hebt, is je stem geldig. Let op! Sommige e-mail programma's geven de melding "Verdachte link" wanneer je op de link in dit e-mailbericht klikt. Deze melding mag genegeerd worden.

Terug naar het archief