MVS Gaystation

Terug naar het archief

MVS Gaystation is al meer dan 25 jaar een vertrouwd gezicht op allerlei LHBTIQ+ evenementen in de stad: Pride, de dodenherdenking, feestjes, inhoudelijke bijeenkomsten en herdenkingen. Gerund door vrijwilligers, volledig non-profit, verslaan zij de belangrijkste dingen uit het roze wereldje via tv, radio, internet en sociale media. 

De filmpjes en vele foto’s die gemaakt worden op events verschijnen naast TV ook altijd op sociale media, waardoor mensen die erbij waren het kunnen herbeleven en mensen die er niet waren, toch een beetje het gevoel krijgen dat ze er wel bij waren én gearchiveerd wordt. 

MVS Gaystation ontstond uit een illegale homo/lesbische radiogroep die in 1984 begon met uitzenden via de Amsterdamse Krakersradio. MVS stond toen nog nadrukkelijk voor ‘Man, Vrouw, Seksualiteit’. Na twee woelige jaren stak MVS op Koninginnedag 1986 écht van wal en begon als queer vrijwilligersorganisatie op regelmatige basis radioprogramma’s uit te zenden via de publieke omroep Amsterdam: SALTO. Eind jaren ’90 volgde televisie, en internet (mvs.nl).

MVS en alle vrijwilligers verdienen volgens de jury een nominatie voor het Roze Lieverdje 2024, waarbij we speciaal de inzet van Wessel Haaxman willen benoemen.

Belangrijk: Je ontvangt een e-mail met een validatie link. Pas wanneer je op deze link klikt, is je stem geldig. Je mag maar op één genomineerde stemmen. We gebruiken je e-mailadres om je stem te valideren. Let op! Sommige e-mail programma's geven de melding "Verdachte link" wanneer je op de link in dit e-mailbericht klikt. Deze melding mag genegeerd worden.
Bedankt voor het uitbrengen van je stem. Wij hebben een e-mail met een validatie link gestuurd naar het opgegeven e-mailadres. Deze is link is 1 uur geldig. Pas wanneer je deze link aangeklikt hebt, is je stem geldig. Let op! Sommige e-mail programma's geven de melding "Verdachte link" wanneer je op de link in dit e-mailbericht klikt. Deze melding mag genegeerd worden.

Terug naar het archief