Jos Holweg

Terug naar het archief

Jos Holweg heeft zich meer dan 30 jaar ingezet voor de LHBTQI+ gemeenschap in Amsterdam. Dit deed hij al toen hij sinds 1992 werkzaam was voor de Schorer Stichting als maatschappelijk werker Hiv/Aids en bij Buddyzorg voor de mensen die Hiv en Aids hadden. En later heeft hij zich ingezet voor het behouden en verder ontwikkelen van diverse projecten ten dienste van LHBTQI+ gemeenschap, zoals bij Buurtteam Amsterdam Centrum, Veilige Haven (hulpverlening aan biculturele LHBTQI jongeren en LHBTQI vluchtelingen ) en de Regenboog Groep (buddy-project voor LHBTQI+ vluchtelingen en LHBTQI+ personen met psychische klachten). In zijn werk heeft hij als een persoonlijke missie gehad om LHBTQI+ hulpverleners en activisten de ruimte te bieden, om zich professioneel te kunnen ontwikkelen en zich in te zetten binnen projecten voor lotgenoten in de stad Amsterdam. Op deze manier heeft hij bijgedragen aan meer ‘lived experience’ onder hulpverleners en werd geleidelijk de afspiegeling van de bredere gemeenschap beter terug te zien binnen de diverse organisaties die LHBTQI+ emancipatie beleid vormgeven en uitvoeren. Nu dat Jos onlangs met pensioen is gegaan, blijft hij zich vrijwillig inzetten voor onze gemeenschap, o.a. bij de Meet & Eat voor LHBTQI vluchtelingen van de Regenboog Groep. De jury nomineert Jos vanwege zijn tomeloze enthousiaste inzet voor onze gemeenschap.

Jos Holweg
Belangrijk: Je ontvangt een e-mail met een validatie link. Pas wanneer je op deze link klikt, is je stem geldig. Je mag maar op één genomineerde stemmen. We gebruiken je e-mailadres om je stem te valideren. Let op! Sommige e-mail programma's geven de melding "Verdachte link" wanneer je op de link in dit e-mailbericht klikt. Deze melding mag genegeerd worden.
Bedankt voor het uitbrengen van je stem. Wij hebben een e-mail met een validatie link gestuurd naar het opgegeven e-mailadres. Deze is link is 1 uur geldig. Pas wanneer je deze link aangeklikt hebt, is je stem geldig. Let op! Sommige e-mail programma's geven de melding "Verdachte link" wanneer je op de link in dit e-mailbericht klikt. Deze melding mag genegeerd worden.

Terug naar het archief